Tips för att leva ett hälsosammare liv

När det kommer till att leva på ett hälsosamt sätt gäller det att vara konsekvent i sin livsstil. Det är bara att konstatera att om du inte ska känna dig överviktig och slö, då måste du se till att sluta med att vara lat helt enkelt. Därför gäller det att se till att du skapar en livsstil som är konsekvent och den livsstilen innebär att du väljer att blir sundare i dina kostvanor, men också börja röra dig mera.

Gå 10 000 steg

Ett bra sätt att börja röra på dig mer är att se till att du är konsekvent och går minst 10 000 steg per dag, det är cirka åtta kilometer. Det kan kanske låta mycket, men lyssna på musik under tiden så går det mycket lättare. Annars kan du ta till några knep för att du ska lyckas:

  • Parkera din bil en bit bort
  • Ta trapporna istället för hissen
  • Promenera med hund och skulle du inte ha någon, låna en kompis eller grannens hund.
  • Ha en matlåda med på jobbet och på så vis hinner du ta dig en promenad under lunchrasten.

Minska sockerintaget

För att underlätta för din kropp att hålla sig frisk bör du vara konsekvent. Ser du till att ha en sund livsstil blir det en vana och kroppen beter sig därefter. Håller du dig borta från att äta sött, så vänjer sig kroppen vid det och kommer därefter inte längta efter socker. Efter ett tag kommer du förmodligen inte tycka om socker. Vill du ha något sött efter maten till exempel, ta en bit 80 % choklad eller en frukt.

Viktigt att äta frukost

Det är många som låter bli att äta frukost, för att istället sova lite längre på morgonen. Men det är mycket viktigt att äta en ordentlig frukost, eftersom det ger dig energi att orka arbeta hela förmiddagen och sätter ingång kroppens ämnesomsättning. Vänjer du kroppen vid att äta frukost varje dag, kommer du vakna upp hungrig. Se frukosten som en mjukstart då du äter i lugn och ro, då du har tid att läsa tidningen och lyssna på musik för att låta kroppen komma igång sakta men säkert på ett skönt sätt.

Ät nyttigt

Visserligen kan det vara bra att göra en så kallad detox och rensa ut gifterna som du har i kroppen men det är viktigare att se till att vara konsekvent ai tt ha en nyttig kosthållning som du kan behålla resten av livet. Tänk därför på att det du stoppar i munnen ska vara utan tillsatser, gärna ekologiskt, lite socker och salt, minska på alkohol och undvik stärkelse på kvällarna.

Var aktiv

Det kan vara svårt att få till det med att komma iväg på träning, speciellt när du har en familj. Men försök få in så kallad vardagsmotion i din livsstil istället. Det är enkelt och något som hela familjen kan vara med på. Bra exempel är att leka aktivt med barnen, cykla, städa, klippa gräset och så vidare.