Hobbies som är konstiga

Det är ju naturligtvis upp till var och en att avgöra om en hobby är konstig eller inte. Det vanligaste är att man sportar eller håller på med något hemma i trädgården eller något liknande som en hobby. Men det finns sådana personer som har lite mer ovanliga hobbies, som de anser helt och hållet naturliga.

Lista på konstiga hobbies

Här kommer en lista på vad de flesta anser vara konstiga hobbies, men full normalt för dem som sysslar med dem. Dessa är:

  • Råma – Det finns många som är duktiga på att härma diverse djur. Ett av dessa är kossors råmande (muuuu). Det finns till och med tävlingar där det gäller att råma så bra som möjligt för att vinna.
  • Fejka sin död – Det finns faktiskt en person som är känd för att fejka sin egen död. Det är Chuck Lamp och går under namnet ”The Dead Body Guy”. Han drömde en gång om att bli skådespelare, men kom fram till att han inte var så duktig på talande roller. Då började han koncentrera sig på att spela döda personer och har gjort sig en karriär inom det området.
  • Karva i tvål – Det finns de människor som har att karva i tvål som sin hobby och gör riktiga konstverk inom det området. Det är inte illa att kunna göra väldoftande konstverk.
  • Hundtrimning – Många känner säkert till att det finns många olika typer av tävlingar som innefattar hundar. Men det finns tävlingar där folk tävlar om att trimma hunden till att likna alla möjliga saker, såsom drakar, sköldpaddor, pandor och tigrar. Det börja dyka upp allt fler och fler hundtrimningstävlingar.
  • Mjölkflaskor – I vissa länder levereras mjölk hem till folk i mjölkflaskor. Paul Luke är en kille som verkligen gillar mjölk och har drygt 10 000 olika sorters mjölkflaskor i sin samling. Eftersom man i USA har flaskorna med mjölk, målade i olika konstverk och reklamloggor på sig så det kanske inte är så konstigt ändå med att samla mjölkflaskor.
  • Kassettband – Att skapa konst med hjälp av kassettband går ut på att dra ut bandet och sedan skapa konst utifrån detta, som exempelvis ett idolporträtt eller liknande.
  • Trainspotting – Då är det inte själv filmen Trainspotting som är hobbyn, utan det är folk som tar sig land och rike runt för att spana in särskilda tåg och dess nummer, för att lägga till i sin samling.
  • Navelluddsamlare – Graham Barker samlar på sitt navelludd och har Guinnes Rekord med världen största samling av navelludd. Han har samlat sitt eget navelludd i över ett decennium och luddet förvarar han i datummärkta glasburkar.
  • Hikaru dorodango (polera smuts) – Att polera smuts kan låta som en konstig hobby, men det är människor som sysslar med det. Det går ut på att du tar en klump jord, som du sedan ser till att krama ut all fukt ifrån. Samtidigt som du täcker jordklumpen med ett tunt lager fin jord, håller du på att arbeta med klumpen av jord tills den är glansig och fin, som en högglansig sfär av jord.